در این مقاله میخوانید

Tiffany

دقت کردین توی فضای مجازی و سوشیال‌های مختلف مردم میان از لحظات حساس زندگی‌شون فیلم می‌ذارن تا اون لحظات رو با ما شریک بشن؟ مثلا میان لحظه ترکوندن بادکنک تعیین جنسیت بچه‌شون رو برای ما فیلم می‌گیرن تا ما هم بدونیم چه جنس بچه‌ایی قراره بدنیا بیاد و کلییی خوشحال بشیم یا میان زمان زانو زدن خودشون رو روبروی همسر آیندشون برای ما به نمایش می‌ذارن تا ما هم ببینیم و بدونیم که اون دختر چه واکنشی نشون میده آیا هیجان به خرج میده یا نه خیلی ساده نه می‌گه و داستان همونجا به تموم میشه…

من توی این قبیل ویدیو‌ها فقط دنبال اون جعبه حلقه نامزدیم و می‌بینم که جعبه‌ایی که دست آقا پسر داستان‌های این قبیل ویدیو‌ها هست و زانو زده و دست دراز شده منتظر ببینه دختر آرزوهاش چه جوابی میده چی هست!!! اکثر مواقع رنگ جعبه حلقه‌ یچیزی بین سفید یا مشکی یا قرمز بوده یعنی دقیقا رنگ مرسوم تمامی مغازه‌ها و برندهای طلا و جواهر فروشی که در تمام کشورهای دنیا وجود داره.

اما امروز می‌خوایم در مورد واقعیت‌های و وقایع برندی حرف بزنیم که اگر روزی روزگاری جعبه آبی مایل به سبزی دست پارتنرتون دیدید قبل از اینکه اجازه بدید زانو بزنه همونجا روی هوا اون جعبه رو از دستش بقاپید اگرم دیدید داره زانو میزنه و یکمی هم گوشه شلوارش خاکی شده براش بتکونید در جعبه رو باز نکرده و فکر نکرده بدون ذره‌ایی تأمل بهش بله بگید!!!

شاید پسر خوبی هم نباشه که اصلا مهم نیست:) مهم اینکه آدم با سلیقه‌اییه و می‌تونید با این حلقه‌ایی که بعدا می‌پوشید از محسنات خیالی همسرتون جلوی درب و همسایه بگید چون شما الان تبدیل به خانمی شدید که جواهر چند صد قیراطی دستشه و چیزی کم از ملکه‌های قدیم فرانسه نداره.

بله در مورد رنگ آبی تیفانی و فکت‌ها و واقعیت‌های برند جذاب و چشم‌گیر تیفانی اند کو حرف می‌زنیم.

۱- تاریخچه برند

برند تیفانی اند کو با نام اولیه تیفانی اند یانگ در سال ۱۸۳۸ یعنی چیزی نزدیک به ۱۸۵ سال پیش در آمریکا به عنوان یک فروشگاه لوازم فانتزی و لوازم التحریر پا به دنیای کسب و کار می‌ذاره و با گسترش کسب و کار شخص دیگری به اسم الیس به جمع این شراکت اضافه میشه و عنوان برند به تیفانی اند یانگ اند الیس تغییر پیدا می‌کنه، اگر همین رویه اضافه شدن اسم شریک جدید به برند تا امروز ادامه پیدا می‌کرد احتمالا برندی توی این مایه‌ها طرف بودیم، تیفانی اند ( آن مان نوارا، تو تو اسکاچی، آنی مانی کلاچی 🙂 که خب در سال ۱۸۵۳ تیفانی با گسترش کسب و کار و حذف شرکا، نام برند رو به تیفانی اند کو تغییر میده.


۲- مشتری گرامی قیمت مقطوع است و تقاضای تخفیف نکنید…

چارلز تیفانی از اون دست کسبه محترم نیویورکی بوده که به جمله سرمو بشکن ولی قیمتم رو نشکن اعتقاد داشته این‌طوری که اون به هیچ کدوم از مشتریانش چه آشنا و چه غریب نه تخفیف می‌داده و نه جنسی رو به صورت نسیه و چکی می‌فروخته با اینکه از همون ابتدای پیدایش تیفانی تمامی کالاها فانتزی و لوکس بوده و قاعدتا قیمت بالایی داشتند اون ولی اعتقاد نداشت تا جنس خودش رو به صورت چکی یا به وسیله کارت اعتباری بفروشه. پس فروش نقدی و در لحظه بدون ذره‌ایی تخفیف شد روال بیزینسی برند تیفانی اند کو

۳- الماس کیمبرلی و خانم‌های بازیگر

در سال ۱۸۷۸ چارلز تیفانی یکی از بزرگ‌ترین و ارزشمند‌ترین خریدهای دوران حیات خودش و یا بهتر بگیم بهترین جواهر تمامی ادوار تیفانی رو انجام داد و اون الماس زرد رنگ کیمبرلی بود. توی اون سال در یکی از معادن الماس آفریقای جنوبی در معدنی به نام کیمبرلی، معدن‌چنیان به الماس زرد رنگ و تخم‌مرغی رسیدن که وزنی معادل ۲۸۷ قیراط داشت همین که خبر این کشف به گوش چارلز تیفانی می‌رسه اون سریعا شال و کلاه‌کنان به آفریقای جنوبی میره و پس از بررسی‌های تخصصی بزرگ‌ترین و گران‌ترین خرید خودش رو انجام می‌ده. به محض ورود چارلز تیفاونی به نیویورک سریعا از محقق و الماس‌شناس تجربی خودش یعنی ….. می‌خواد بهترین و ایده‌آل‌ترین برش ها رو روی این الماس بزنه تا به قیراطی برسند که بیشترین درخشندگی و اغواکننده‌ترین حالت خودش رو برای بیننده به نمایش بذاره. جناب الماس شناس با انجام یک سال مطالعه و بررسی روش‌های مختلف برش، آخر به این نتیجه رسید که بیش از نیمی از وزن الماس رو کم کنه و با زدن ۸۲ برش عیار الماس کیمبرلی رو به میزان ۱۲۸ قیراط برسونه و خب نتیجه کار این شد که الماس زرد زنگ کیمبرلی انقدر ارزشمند از آب در اومد که فقط دوبار تونسته فضای خارج از گالری اصلی تیفانی رو تجربه کنه یکبار برای عکاسی پوستر اصلی فیلم صبحانه در تیفانی که بر روی گردن خانم بازیگر آدری هپبورن قرار گرفت و یک‌بار هم که به همراه خانم لیدی گاگا در مراسم اسکار توسط ایشون پوشیده شد غیر از این دو حالت این الماس همیشه در طبقه اول گالری اصلی تیفانی قابل رویت برای بازدیدکنندگان قابل رؤیت بوده.

۴- آقای تیفانی و رئيس جمهوران آمریکا

آقای تیفانی یا بهتر بگیم برند تیفانی رابطه خیلی خوبی با رئسای جمهور و دولت آمریکا در تمامی ادوار خودش داشته. نقل شده که در سال ۱۸۶۱ آبراهام لینکن از چالز تیفانی می‌خواد که بخاطر مراسم تحلیف ریاست جمهوریش یک‌سری جام طلا طراحی و اجرا کنه که خب با قبول و پذیرش آقای تیفانی همراه بود که این همکاری باعث میشه آقای لینکلن از چارلز بخواد به مناسبت سالگرد ازدواجش سفارش ساخت یک سری زینت‌آلات طلا که با مروارید تزئین شده است رو میده که اون هم توسط چارلز پذیرفته و اجرا میشه. این نوع سفارش‌گذاری‌های سیاسی محدود به دوران ریاست چارلز نمیشده و در زمان مدیریت‌های پس از چارلز نیز، برند تیفانی وظیفه تأمین الماس حلقه نامزدی ژاکلین کندی همسر رئیس جمهور وقت کندی رو بر عهده می‌گیره و معروف‌ترین و گرانقیمت‌ترین الماس خودش کنزیت رو برای همسر آقای رئیس جمهور انتخاب می‌کنه.

این همکاری‌های دولتی صرفا محدود به ظروف و زیورآلات جواهر نشان نمی‌شد و در سال ۱۸۸۵ از برند تیفانی خواسته شد که دستی روی سر و شکل «نشان بزرگ ایالات متحده آمریکا» یعنی (عقاب علامت آمریکا) بکشه و اون رو از نظر ظاهری متناسب‌تر که این طراحی مجدد، هنوز روی همه اسکناس‌های یک دلاری ایالات متحده، کماکان دیده می‌شه.

۵- گران‌قیمت و تجملاتی اما در دسترس

همو‌ن‌طور که قبلا گفتیم از زمان پیدایش برند تیفانی تا این لحظه اسم این برند با لاکچری بودن و دنیای سرمایه‌داری گره خورده همین که بدونیم بهترین و بزرگ‌ترین مغازه‌های این برند توی نیویورک واقع شده خودش نشون دهنده اینکه با برند بزرگی از نظر ارزشمندی و گران‌قیمت بودن طرف هستیم اما سیاستی که برند تیفانی در پی گرفت این بود که برای طبقه متوسط رو به بالای جامعه مارکت و بازاری رو ایجاد کنه که اون‌ها هم زمان بازدید از گالری‌های تیفانی دست خالی از این مجموعه نرن یجورایی دل همه رو خواسته بدست بیاره برای همین تیفانی لاین نقره خودش رو برای تأمین این خواسته ایجاد و تقویت کرد.

از جمله این پروداکت‌های میان رده و اجتماعی میشه به آویز Open Heart که نزدیک ۴ دهه به عنوان هدیه تولد، فارغ‌التحصیلی و… برای سنین بین ۱۸ تا ۲۱ سال استفاده می‌شد.

۶- ebay و اعاده حیثیت تیفانی

سال ۲۰۰۴ با رشد استارت‌آپ‌های فروشگاهی و مارکت پلیس کم کم فروشگاه‌های آنلاین اومدن پروداکت‌ها و محصولات مختلف برندها رو به صورت آنلاین عرضه کردند که این وسط برند Ebay با انجام یک اشتباه استراتژیک نه تنها آبروی خودش رو برد بلکه کلی غرامت به برند تیفانی داد. گفتیم که برند تیفانی یکی از سنتی‌ترین برندها از نظر مشتی‌مداری و اداره کسب و کاره برای همین حضور و فروش محصولات این برند توی فروشگاه‌های متفرقه و غیر تیفانیی کلا امری غیر قابل امکان و نشدنیه اما Ebay که با دنیای کسب و کار تیفانی آشنا نبود، اقدام به فروش یکی از اقلام برند تیفانی می‌کنه که این حرکت باعث جریحه‌دار شدن روحیه سنتی و قدیمی برند تیفانی میشه و اون‌ها جز شکایت و اعاده حیثیت راهی رو برای خودشون نمی‌بینن که خب نه تنها این شکایت کاملا به نفع تیفانی به پایان می‌رسه بلکه تیفانی از طریق همین شکایت مبلغ بزرگی به عنوان غرامت دریافت می‌کنه تا به وسیله اون زهر چشمی از تمامی اهالی آنلاین بگیره.

۷- همکاری نیویورک و توکیو بعد از جنگ جهانی دوم

درسته کمپانی در دنیای تکنولوژی برند اپل سال ۲۰۰۷ بزرگ‌ترین و انقلابی‌ترین اتفاق در زمینه طراحی و تولید گوشی‌های هوشمند رو به نام خودش میزنه اما یکسال بعد برند تیفانی با ساخت فقط ۱۰ دستگاه موبایل الماس نشان توجه طرفداران دنیای موبایل رو به سمت خودش جلب می‌کنه.

سال ۲۰۰۸ سافت بانک بزرگ‌ترین شرکت سرمایه‌گذاری و مخابراطی ژاپن بزرگ‌ترین سفارش خرید رو توی قرن جدید به نام خودش می‌کنه و اون هم سفارش طراحی و تولید ۱۰ عدد موبایل الماس نشان از تیفانی به مبلغ واحد هرکدام ۱۰۰ هزار دلار هست. سافت بانک به واسطه قدرت مخابراطی خودش و رشد بی‌نظیری که در زمینه خدمات موبایلی تجربه می‌کرده برای ۱۰ نفر از مشتریان خودش ۱ گوشی الماس نشان که هرکدوم به وسیله ۴۰۰ تکه الماس تیفانی پوشیده شده بودند در نظر می‌گیره و تیفانی این گوشی‌ها رو به بهترین شکل ممکن طراحی و اجرا می‌کنه و به مشتری خودش سافت بانک تحویل می‌ده.

مسلما ارزش بروز این موبایل‌های الماس نشان در زمان حال چیزی بالغ بر میلیون دلار ارزش‌گذاری میشه.

۸- تیفانی پادشاه الماس‌ها

در سال ۱۸۸۷ به واسطه دخالت‌های فرانسه در مکزیک برای تحت حاکمیت در آوردن این منطقه از آمریکا باعث شد اوضاع اقتصادی فرانسه اوضاع نا به سامانی داشته باشه برای همین حاکم زمانه یعنی ناپلئون سوم دست به اصلاحات اقتصادی می‌زنه که یکی از موارد این اصلاحات میشه به فروش گذاشتن یک سوم از جواهرات سلطنتی فرانسه اشاره کرد. خبر این فروش به گوش چارلز تیفانی می‌رسه و اون در سریع‌ترین حالت ممکن خودش رو به فرانسه می‌رسونه و تمامی اون یک سوم جواهرات سلطنتی فرانسه رو برای کمپانی خودش تیفانی خریداری می‌کنه این اتفاق باعث میشه به چارلز تیفانی لقب پادشاه الماس رو بدن. جواهرات و الماس‌های خریداری شده تیفانی به صورت طراحی در محصولات و پروداکت‌های دیگه این کمپانی مجددا مورد استفاده قرار گرفت.

۹- قیراط فقط قیراط تیفانی

برند تیفانی از جمله برندهایی که همجای دنیا کاشف و جست‌وجوگر داره یعنی تا الان که این ویدیو رو دیدن حتما فهمیدن که چارلز تیفانی به منبع دست اول دنیای جواهرات و سنگ‌های قیمتی دسترسی داشته برای همین هر زمان که توی این دنیا اتفاقی می‌افتاده یا سنگی کشف می‌شده جست‌وجوگران تیفانی اولین نفراتی بودن که اول ارزش و اعتبار اون کشف و ارزیابی می‌کردند و اگر اون قطعه ارزش بالایی داشت مستقیما اون رو به تیفانی بزرگ انتقال می‌دادند و اون چه شخصا چه با رابطه اون قطعه رو تحت مالکیت برند خودش در می‌آورد اما این جور مواقع یه مشکل بزرگی وجود داشت و اون هم این بود که قیراط که واحد ارزش‌گذاری سنگ‌های قیمتی هست در تمامی کشورهای جهان که سنگ‌های ارزش‌مند کشف و استخراج می‌شد یکی نبود یعنی ممکن بود قیراط ایران با قیراط افغانستان یکی نباشه در عین حال این دو قیراط با قیراط آمریکا جور در نیاد گفته شده این اختلاف ارزش‌گذاری به ۲۳ مورد می‌رسیده این موضوع باعث شد که تیفانی به واسطه سلطه‌ایی که توی بازار الماس و سنگ‌های قیمتی داشت موسسه گوهرشناسی آمریکا رو مجاب کنه که نه تنها این ۲۳ مورد عنوان قیراط رو از رده خارج کنه بلکه فقط یک عنوان قیراط به عنوان مرجع اصلی قرار بگیره. گفته میشه موسسه گوهر شناسی آمریکا بعد از بررسی‌های ۲۳ مورد قیراط‌های اقسا نقاط جهان به قیراط تیفانی میرسه و اون رو به عنوان واحد اندازه‌گیری اصلی سنگ‌های قیمتی و الماس معرفی می‌کنه و به گونه از ساده‌ شده اساسنامه تیفانی به عنوان اصول و اساسنامه اندازه‌گذاری قیراط استفاده می‌کنه.

۱۰- آبی تیفانی گرم‌ترین رنگ

همون‌طور که اول ویدیو گفتیم که اگر قراره جواب بعله‌ایی به کسی بدید قبل از اینکه طرف مقابل بخواد زانو‌هاشو خاکی کنه به رنگ جعبه‌توی دستش دقت کنید رنگ سازمانی برند تیفانی رنگ آبی تیفانی به کد رنگ blue ۱۸۳۷ هست که این رنگ توسط پنتون برای برند تیفانی اعتباردهی شده و توی سمپل‌های رنگی جهانی به عنوان آبی تیفانی شناخته میشه اما این رنگ از کجا اومده زمانی که چارلز تیفانی مشغول مشاهده تابلوهای نقاشی سلطنتی فرانسه بود به تابلویی میرسه که توی اون تابلو ملکه و همسر ناپلئون دوم در یک محفل زنانه با لباس آبی رنگی حضور داشته همین که چشم تیفانی به اون رنگ لباس می‌خوره به اطرافیان خودش می‌گه این همون آبی هست که ما باید مال برند خودمون کنیم و درسته گفتیم این رنگ آبی از لباس همسر ناپلئون دوم الهام گرفته اما مرجع اصلی این رنگ در طبیعت و از رنگ آبی تخم سینه سرخ آمریکایی الهام گرفته شده.

از اون تاریخ رنگ سازمانی تیفانی به رنگ آبی پوشیده میشه. استفاده از رنگ آبی صرفا محدود به اوراق اداری و دفتری این برند نبود و روی مابقی اجزای این برند تسری پیدا کرد از جمله کتاب آبی معروف تیفانی که حکم وب سایت و سوشیال مدیای این برند در قرن ۱۹ و ۲۰ رو بازی می‌کرده این کتاب آبی کتالوگ آخرین محصولات تیفانی بوده که برای مشتریان وفادار این برند با تشریفات خاصی ارسال میشده یا میشه به استفاده این رنگ آبی در جعبه بسته‌بندی جواهرات تیفانی اشاره کرد. جعبه‌های آبی تیفانی از چنان ارج و قربی نزد این برند سنتی و قدیمی برخوردارن که به هیچ عنوان اون‌ها رو نمی‌شه خریداری کرد و صرفا زمانی شما می‌تونید این جعبه‌ها رو برای خودتون تهیه کنید که حتما از این برند خرید کرده باشید می‌گن زمان فیلم‌برداری فیلم صبحانه در تیفانی ۴۰ مأمور وظیفه نگهداری از جعبه‌های مورد استفاده در فیلم رو بر عهده داشتند و پس از پایان هر سکانس تعداد جعبه‌ها شمارش و از نظر سلامت مورد ارزیابی قرار می‌دادند این که یک برند انقدر روی بسته‌بندی خودش فکر کرده و ارزش قائله جای فکر و تحسین داره.

این بود توضیح خیلی مختصر از برند تیفانی و ۱۰ تا از واقعیت‌هایی که در مورد این برند وجود داره.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سبد خرید
برای دیدن محصولات که دنبال آن هستید تایپ کنید.
منو
0 محصول سبد خرید
حساب کاربری من