در این مقاله میخوانید

قهوه، قهوه نوشی، رویداد فرهنگی(تفسیری بر یک رویداد)

رویداد دیار ما

قهوه نه تنها برای ما، بلکه برای تمامی کسانی که این نوشیدنی رو مصرف می‌کنند صرفا یک نوشیدنی گذرا نیست بلکه رسمی برای دیدار دوستانه است.

شما به هر سوی این جهان نگاه کنید قهوه‌خانه‌ها و کافه‌ها، مراکزی هستند که افراد بدون در نظر گرفتن طبقه اجتماعی خودشون گرد هم میان تا بتونند برای ساعاتی هم که شده ذهن خودشون رو از اتفاقات روزمره دور کنند و برای چند ساعت در کنار دوستانشون به همراه قهوه‌ای که می‌نوشند اوقات خوشی رو رقم بزنند.

براستی، زاغ کافه هم بدنبال همین ایده هست. ایجاد دنیایی که پر از ارتباطات دوستانه‌ است و چه چیزی بهتر از قهوه برای ایجاد این ارتباط بین دوستان.

هرچند در حال حاضر دسترسی به یک فضای فیزیکی تحت غالب کافه برای زاغ امکان پذیر نیست اما حضور در رویدادها، نمایشگاه‌ها و جشنواره‌های مختلف به زاغ این امکان رو میده هر چند کوتاه مدت این فضای تعاملی رو برای دوستان خودش ایجاد کنه. یکی از رویدادهای که به تازگی زاغ افتخار دیدن دوستان خودش رو داشت، اولین رویداد زاغ تحت عنوان رویداد یلدایی دیار ما بود.

رویدادی که به واسطه آخرین روز‌های پاییز و به مناسبت شب یلدا توسط دوستانی خلاق و طراح برگزار شد و هدف این رویداد، گردآوری طراحان در حوزه‌های مختلف برای فروش آثار فرهنگی و هنریشون بود و چون زاغ به دنبال ایجاد فضای تعامل با هنرمندان و برگزار کنندگان هست دعوت برگزار کنندگان رو پذیرفت و تحت عنوان اسپانسر پا به اولین رویداد خودش گذاشت.

وقتی اسم رویداد یا ایونت میاد شاید این تصویر توی ذهن همگیمون شکل بگیره که خب اگر ما رویداد رو یک فروشگاه و افراد برگزار کننده رو فروشندگان در نظر بگیرم پس رویدادها صرفا یک مکان فروشگاهی مطلق که هدفی جز فروش اقلام نداره و تمام هدف این قیبل رویدادها صرفا کسب درآمد است. اما برگزار کنندگان رویداد اهداف دیگه‌ای رو در سر پرورش می‌دادند. اون‌ها به دنبال خلق یک فضای تعاملی مابین طراحان و خالقین اثر و مصرف‌کنندگان این قبیل کالاها بودند یعنی پیش از خرید کالا باید یک تعامل بین خالقین آثار هنری و مصرف‌کنندگان به وجود بیاد و چه چیزی بهتر از قهوه برای ایجاد این تعامل و دوستی.

قهوه زاغ عامل ایجاد ارتباط بین طراحان و بازدیدکنندگان

هر مکالمه‌ای یا هر ارتباط دوستانه‌ای نیاز به یک دست‌آویز یا ابزار شروع کنندگی داره و ما توی این رویداد تصمیم گرفتیم با سرو قهوه این ابزار شکل‌گیری تعامل رو داشته باشیم و با قهوه گرم بتونیم عامل ایجاد یک فضای دوستانه بین افرادی که برای اولین بار همدیگر رو می‌بینن بشیم. 

ما در زاغ تصمیم گرفتیم در بین ترکیب‌بندی‌های مختلفی که از قهوه زاغ داریم تمامی مدل‌ها ( البته ذکر این نکته خالی از لطف نیست که قهوه چکاوک رو که قهوه ترک ما هست و فضای رویداد پتانسیل سرو قهوه ترک رو نداشت به این رویداد برای سرو نبردیم.) رو به رویداد ببریم و هر کدام رو بر اساس نیاز و ساعت روز سرو کنیم. 

قهوه‌ها شامل:‌ خروس ۱۰۰٪ ربوستا،‌ بوف ۷۰٪ ربوستا، کوکو ۵۰٪ ربوستا، سار ۷۰٪ عربیکا و دارکوب ۱۰۰٪ عربیکا بودن که هر کدام از این قهوه‌ها به فراخور ساعت روز و به روش V60 دم‌آوری میشدن. 

اما چرا روش V60 برای دم‌آوری قهوه‌ها؟

علاقه ما در این رویداد بر این بود تا قبل از ایجاد ارتباط بین خریداران و ارائه دهندگان آثار فرهنگی و هنری اول از همه مخاطبان با خود قهوه و زاغ ارتباط بگیرن تا بتونن راحت‌تر با مابقی فضاهای موجود در این رویداد ارتباط دوستانه برقرار کنند و چون تمامی ابزارهای دم‌آوری هر کدام مناسبت‌های مختلفی دارن صرفا دم‌آوری V60 این امکان رو به ما می‌داد تا در حین دم‌آوری بتونیم با مراجعه کنندگان ارتباط برقرار کنیم و اصطلاحا یخ اولیه بازدیدکنندگان رو آب کنیم.

روش دم‌آوری V60 که یک روش دم‌آوری فیلتری و بر اساس اضافه کردن آرام آب به صورت دورانی هست یک فرآیند دم‌آوری ۳ دقیقه‌است که این زمان بهترین موقعیتی است که مخاطبان علاوه بر مشاهده هنر دم‌آوری قهوه، ارتباطی هم با فضای رویداد، قهوه و خالقان آثار هنری بگیرن.

قهوه زاغ توی این رویداد موفق به سرو 487 کاپ قهوه از مدل‌های مختلف و به روش دم‌آوری V60 شد که این اتفاق نه تنها باعث ایجاد روابط دوستانه میان ما با افراد جدید و مخاطبان آثار هنری در رشته‌های گوناگون شد بلکه موجب ایجاد مسیر جدیدی در مسیر زاغ شد.

زاغ کافه به دنبال ایجاد مسیرهای ارتباطی و تعاملی بین هنرمندان و فعالان فرهنگی  با اقشار مختلف مردم هست

 و چه چیزی بهتر از قهوه گرم برای دستیابی به این هدف فرهنگی و هنری…

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *